Fasolka po bretońsku z kiełbasą KUCHNIA STAROPOLSKA 700 g
Opis produktu
Opis marketingowy
Fasola po bretońsku skierowana jest dla osób, które preferują bardziej wyraziste smaki oraz treściwe, sycące potrawy. Danie gotowe zostało stworzone na bazie tradycyjnego przepisu oraz dobory najwyższej jakości, polskich surowców. Idealne nadaje się do spożycia w połączeniu ze świeżym pieczywem w formie obiadu, czy nawet kolacji.
Składniki
woda, fasola biała gotowana 35%, kiełbasa 10% [mięso wieprzowe, mięso drobiowe, tłuszcz wieprzowy, woda, tkanka łączna wieprzowa, tkana łączna drobiowa, tłuszcz drobiowy, skrobia ziemniaczana, kasza manna z pszenicy, białko sojowe, błonnik bambusowy, błonnik pszenny bezglutenowy, sól, stabilizatory (difosforany, trifosforany), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), emulgatory (E471, E472c), substancja konserwująca (azotyn sodu), przeciwutleniacze (izoaskorbinian sodu, cytryniany sodu), regulator kwasowości (węglany sodu), wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe), przyprawy, aromaty, ekstrakty przypraw], koncentrat pomidorowy 3%, cebula smażona (cebula, tłuszcz wieprzowy), skrobia modyfikowana, mąka pszenna, sól, cukier, aromaty, glukoza, przyprawy (zawierają seler), ekstrakty przypraw, wzmacniacz smaku (5’rybonukleotydy disodowe).
Parametry
Podstawowe | |
Zawartość netto: | 700 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): | 401 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): | 96 kcal/100g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): | 3,4 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): | 1,4 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): | 10 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): | 1,3 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): | 4,5 g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): | 1 g |
Wielkość porcji: | 100 g |
Dwutlenek siarki i siarczyny: | Tak |
Mięczaki i produkty pochodne: | Nie |
Łubin i produkty pochodne: | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne: | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne: | Tak |
Seler i produkty pochodne: | Tak |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): | Tak |
Soja i produkty pochodne: | Tak |
Ryby i produkty pochodne: | Tak |
Jaja i produkty pochodne: | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne: | Nie |
Zboża zawierajace gluten: | Tak |
Orzechy: | Nie |
Pakowanie w atmosferze chronionej: | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania: | Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu |
Numer PKWiU: | 10.85.13.0 |
Zawiera kofeinę: | Nie |
Zawiera kofeinę – nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży: | Nie |
Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia: | Nie |
Zawiera chininę: | Nie |
Zawiera surowce GMO: | Nie |
Zawiera barwniki: | Nie |
Wysoka zawartość kofeiny – nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży oraz kobiet kar: | Nie |
Zawiera taurynę: | Nie |
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający: | Nie |
Zawiera lukrecję: | Nie |
Sposób przygotowania: | Podgrzać |
Temperatura przechowywania min - max: | poniżej 25 °C |
Sposób przechowywania: | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawiera fosforany: | Tak |
Zawiera substancje konserwujące: | Tak |
Zawiera przeciwutleniacze: | Tak |
Zawiera wzmacniacze smaku: | Tak |